ΒΙ.ΠΙ.ΡΙΖ.Α. Αίγινας (Όλγα)

Μια νέα επιτυχία έχει στο ενεργητικό της η ομάδα ΒΙ(λες) ΠΙ(σίνες)ΡΙΖ(οσπαστικής) Α(ριστεράς) Αίγινας. Η Όλγα Χαρίτου, είναι γνωστή στα κοινωνικά κινήματα, ευρύτερα, ως συντονίστρια του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας, γνωστή για τις συμμετοχή της στους αγώνες της αριστεράς και της προόδου, γνωστή όμως και στους αγωνιστές για τη φιλοξενία που παρείχε στη Βίλα-Πισίνα της Αίγινας τίμησε την Αριστερά και τους αγώνες με τη συμμετοχή της στο νέο υπερ-ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή αυτόν τον αποικιακό θεσμό που μετατρέπει την Ελλάδα από αποικία χρέους σε προτεκτοράτο.
xaritou_tsipras
Ας ντρέπονται αυτοί που πρέπει να ντρέπονται
και ειδικά μετά τη δολοφονία του Αυγούστου
που αποκάλυψε την πλήρη ένταξη της αριστεράς
στην άρχουσα τάξη των σκαφάτων, των αφεντικών
και των σιχαμερών καναλαρχών.
αναδημοσίευση από τη Ρήξη:
«…Θα πω στον αέρα να μην σας πληρώνει όταν αναπνέετε.
Θα υπενθυμίσω στη γη ότι δεν σας χρωστάει τίποτα επειδή κινείται.
Θα ψιθυρίσω στις πασχαλίτσες, στις παρδαλοτσικλιτάρες, στα Χριστούγεννα και στο λιόγερμα να σας αποφεύγουν.
Θα κουβεντιάσω με το Σαρωνικό Κόλπο να μην σας δανείζει τις μπογιές του.
Κι ύστερα από αυτά τα ολίγα θα σας περιμένω με τις μορταδέλες μου κρυμμένος μέσα σ’ ένα κουτί με ψηφοδέλτια».

του Γιώργου Προστοπαρόν, «Κεντρική Επιτροπή των αληθινών θυμών», Αίγινα 2010

Πάει καιρός, σχεδόν 4 χρόνια, που η πρώτη αναφορά της σχεδίας (στ’ ανοιχτά της Αίγινας) για τις Βίλες Πισίνες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΒΙ.ΠΙ.ΡΙΖ.Α) προκάλεσε θυμηδία. Δικαίως. Μέχρι τότε μιλούσαμε για πλούσιους συντηρητικούς, δεξιούς, λαμόγια, ανθρώπους της σόου μπιζ, δημοσιογράφους της κακιάς ώρας, πρώην ανθρώπους του Κοσκωτά, ντεκλασέ αστούς, που διατηρούσαν βίλες και πισίνες στην Αίγινα. Η Αίγινα με την αριστερά, άλλωστε, συνδεόταν με τις περιβόητες φυλακές της, όπου εγκλείστηκαν χιλιάδες αγωνιστές-κομμουνιστές κρατούμενοι από τον μεσοπόλεμο μέχρι και τη μεταπολίτευση, όπως ο Γιάννης Σερίφης.
Για την αριστερά, η Αίγινα ήταν τόπος εκτελέσεων από το 1948, με τη μαφιόζικη δολοφονία κρατουμένων μετά την εκτέλεση του υπουργού Λαδά. Για την αριστερά, η Αίγινα είναι η απόδραση του επαναστάτη Άρη Βελουχιώτη. Για την αριστερά, η Αίγινα είναι οι χιλιάδες ανθρώπων που είχαν τον άνθρωπό τους να υποφέρει, να εκτελείται, να κάνει απεργία πείνας, να αγωνίζεται μέσα στη φυλακή, να τιμωρείται επειδή αγωνίστηκε για να διώξει το ζυγό από τη χώρα του. Για την αριστερά, η Αίγινα είναι ο τόπος ελάχιστων και μετρημένων στα δάχτυλα αριστερών που μπόρεσαν και επιβίωσαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, χάρη στο ηθικό τους μεγαλείο και στη συμπαράσταση του απλού κόσμου, που δεν σήκωνε την απάνθρωπη πολιτική διώξεων.
Πού να περιμένει κανείς ότι η Αίγινα, στην οποία ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτος, θα γινόταν πολύ γνωστή, όχι λόγω κάποιων αγώνων για τη ριζοσπαστική αριστερά και την πρόοδο, αλλά για το γεγονός ότι κάποια μέλη της κυβέρνησης (κι όχι όλοι όσοι ακούστηκαν, όπως π.χ. ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είναι μια σεμνή φιγούρα) έχουν τις βίλες τους και κάποιοι με πισίνα στην Αίγινα. Και μάλιστα για το γεγονός (σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς) ότι η συμφωνία για το κυβερνητικό σχήμα κλείστηκε στο νησί, μακριά από τις επίσημες διαδικασίες της παράταξης που σήμερα διοικεί τη χώρα.
Τι μεγαλείο για την Αίγινα! Πιθανόν να κόψουμε μερικές χιλιάδες εισιτήρια παραπάνω κι αν προσθέσουμε και μερικές χιλιάδες καπουτσίνους και φρέντους, μερικές χιλιάδες τηγανητά καλαμαράκια, μερικές χιλιάδες διαμελισμένα χταποδάκια, και κάτι εκατοντάδες συναγρίδες για εξευγενισμένα στομάχια και κλείσιμο περισσότερων δωματίων, η Αίγινα από μνημείο των αγώνων για την φυλακισμένη και δολοφονημένη αριστερά, μετατρέπεται σε ησυχαστήριό της.
ΥΓ: Για διάφορους που έπεσαν απο τα σύννεφα ή παριστάνουν πως πέφτουν, το Νοέμβρη του 2010 στη σχεδία σημειώναμε, εν όψει δημοτικών εκλογών του 2010, στις οποίες συμμετείχε με το συνδυασμό του Π. Κουκούλη “Κίνηση Ευθύνης”:

Χαρίτου Όλγα του Παναγιώτη
Σύμβουλος Πληροφορικής:
Με το φυλλάδιο που θέτει τον εαυτό της στον αγώνα για την Αίγινα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού (συνθήματα από τον γνωστό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που κάηκε πριν ανάψει) μας ενημερώνει πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε. Γνωστή στον αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό και αριστερό χώρο του κέντρου της Αθηνών, ήταν και γνωστό στέλεχος στην Τράπεζα ALPHA. «Είμαι Σύμβουλος Πληροφορικής και διαχειρίζομαι διεθνή λογισμικά πρότυπα εφαρμογών» γράφει στο απέριττο φυλλάδιο. Όχι και τόσο συνηθισμένη προσφορά προς τον ανεξάρτητο κύριο Παναγιώτη και μάλιστα από τα αριστερά. Για να δούμε λίγο στην αναζήτηση… Συμμετοχές σε BANKING FORUM με επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα (http://www.eede.gr/pdf/13_BANKING_FORUM.pdf, http://www.eede.gr/pdf/11_BANKING_FORUM.pdf, ) αλλά και με δυνατότητες και εμπειρία (http://www.alpha.gr/files/investorrelations/Stock_Options_site1.pdf, http://www.capital.gr/xa/filtered_insider_transactions.asp?metoxos=1472&act=&v=&role=&s=%C1%CB%D6%C1). Μπράβο στην Αριστερά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *